2018-03-30 11:55:22• hírek • Bede Emőke

Áprilistól drágábban buszozhatunk

2010 óta nem emelt árakat a helyi tömegközlekedési vállalat, azonban azóta sok víz lefolyt már a Szamoson. Nőttek a különféle adók és illetékek, az infláció is érezteti hatásait, ezért áprilistól drágábban utazhatunk a Transurban buszain.

A tömegközlekedési vállalat vezetőjét még februárban kérdeztük arról, miért szükséges megemelni a bérletek és jegyek árát. Mint Ionut Bujor elmondta, az adók és illetékek többször is emelkedtek az elmúlt nyolc évben, drágult az üzemanyag és nőttek a minimálbérek is. Ezek miatt pedig a Transurbannak meg kell tennie a szükséges lépéseket.
 

A javaslatot benyújtották a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, ugyanis a tarifák emelésére először a Helyi Tanácsnak is áldását kell adnia. A csütörtöki ülésen pedig ez meg is történt: a tagok vita nélkül, egyhangúan megszavazták a tervezetet.
 

Az április 16-tól életbe lépő áremelés után az egy utazásra feljogosító jegy ára 2,5 lej lesz, a két utazáshoz felhasználható pedig értelemszerűen 5. Eltörlik az egy alkalomra érvényes nyúgdíjas jegyeket, az idősödő korosztály ezután csak két utazásra érvényes jegyet válthat, melynek ára 2,5 lej lesz.
 

A 24 órára érvényes jegy 7,5 lejbe fog kerülni. A felnőttek számára kiállított havi bérlet kereken 80 lej lesz majd, 15 napra érvényes pedig 40 lejbe kerül. Az egy hónapra érvényes diákbérlet 40, a 15 napra érvényes pedig 20 lejbe kerül majd. A nem személyhez kötött, egyhavi bérlet ára 120 lej, a 15 napos pedig 65 lej. Végül, de nem utolsósorban a véradók által igényelhető havi bérlet ára 40 lejre emelkedik majd.
 

Jó hír az óvodásoknak és a 70 év felettieknek, hogy ők még mindig ingyenesen vehetik igénybe a Transurban szolgáltatásait, csakúgy mint az egykori hadifoglyok vagy deportáltak. Viszont azok nem járnak jól, akiket elfognak a jegyellenőrök. Az ellenőr által kiállított, helyben kifizetendő jegy ára 25 lejre emelkedik, a bliccelés miatt kiszabható pénzbírság összege pedig 100 és 500 közötti is lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: